søndag 8. september 2013

AIPAC erklærer krig mot Syria


Etter et omdiskutert kjemisk angrep i Syria har USA igjen tatt til ordet for å angripe nok et land hvor begrunnelsen er "humanitær". Hvem av partene i Syria som stod bak angrepet i skrivende stund uklart, men det er i grunn ikke det artikkelen skal rette sitt fokus mot. Mere spennende er jo at Syria har gått offentlig ut og sagt at dersom deres land blir angrepet av USA så vil de angripe Israel.Hvor kommer Israel inn i bildet?

ABC Nyheter skriver følgende:  

-Sitt start-
American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) ønsker seg møter med en rekke senatorer og kongressrepresentanter, ifølge en ikke navngitt AIPAC-kilde. Framstøtet skal skje samtidig som Kongressen nærmer seg en avstemning om hvorvidt den vil støtte president Barack Obamas forslag om å gå til militært angrep som straff for det USA mener er regimets bruk av kjemiske våpen. Avstemningen er en viktig politisk test for Obama. Han risikerer å miste mye troverdighet hvis han taper.

Pro-israelske grupper har holdt en lav profil mens Obama-administrasjonen har forsøkt å samle støtte til et begrenset angrep. De ønsker ikke at beskyttelse av Israel pekes ut som en årsak til at USA vil gå til krig. Flere medlemmer og regjeringskilder har imidlertid gjort det kjent at den pro-israelske lobbyen støtter et angrep, ikke minst fordi de mener det er viktig å sende en advarsel til Iran.
-Sitat slutt-


 Domumentar om AIPAC


Hvilke motiver har Israel?


For å forstå den jødiske stats motiver må man også ta inn over seg at en jøde er en tilhenger av religionen jødedom. Og da må man forstå jødedommen, "profetiene" og hva som er jødenes frelse. I korte trekk er jødenes frelse et verdensrike styrt i fra Jerusalem av "David", men før det kan skje (eller etableres på jødisk korrekt vis) må bla. Israel opprettes. Ikke Israel som FN ga bort til jødene etter andre verdenskrig, men Eretz-Israel (Stor-Israel) som strekker seg langt inn i landegrensene til bla. Syria og Libanon. Om dette er motivet, så vil vi se at Israel kommer til å utvide grensene sine under, eller "som følge" av krigen.

Dette er også en av forklaringene til at Hezbollah er klare på å angripe Israel i selvforsvar om de angriper Syria.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar