onsdag 12. juni 2013

Topphemmelig jødisk-amerikansk overvåknings-skandale avslørt


En Powerpoint-presentasjon som både den britiske avisa The Guardian og amerikanske Washington Post har fått tilgang til, viser at amerikanske myndigheter har hatt direkte tilgang til serverne til ni av de største nettaktørene i verden.

Dokumentet, som er merket Top Secret, viser at FBI og NSA har hatt muligheten til å hente ut blant annet epost, lynmeldinger, bilder, videoer, dokumenter, lydfiler, søkehistorikk og logger fra filoverføringer fra helt vanlige brukere.

De ni selskapene som er nevnt i presentasjonen er Microsoft, Skype, Facebook, YouTube, Google, Yahoo, Apple, AOL og PalTalk, mens det går fram at Dropbox snart blir innlemmet.


Les også: Slik spionerer de på Norsk jord.


Alle selskapene har jøder med sentrale roller

I Microsoft finner vi administrerende direktør Steve Ballmer. Skype, Windows, bing, og hotmail eies av Microsoft. 

Grunnlegger av Facebook  Mark Elliot Zuckerberg

Grunnleggerene av Google er Sergey Brin og Larry Page som er konsernes administrerende direktør. Google eier bla. youtube, blogger, android, og firefox.

Yahoo eies av Terry Semel som er administrerende direktør.

Telefonselskapet Paltalk eier av Jason Katz. Han er også administrerende direktør.

Hos AOL finner vi bla. Lawrense Kirshbaum, Warren Lieberford, Mark Golin, og Jonathan Miller.

Les også: Israel Is Spying In And On The U.S.


Kodenavn: Prism

PRISM gjenoppsto fra asken etter president George W. Bushs "sikkerhetsprogram" fra 2007. Regjeringskilden sier at informasjonen fra overvåkingen er svært viktig for amerikanske sikkerhetsmyndigheters arbeid for å beskytte USA mot trusler. Argumentet er overlappende med Sovjetunionen og DDR, men USA går mye mye lenger.
Overvåkningen skal rette seg mot ikke-amerikanere.
I en skjermdump fra det lekkede dokumentet vises det også hvordan PRISM enkelt kan spore kommunikasjon over nett fra andre land, fordi så mye av denne går gjennom USA. Skjermdumpen viser at den største delen av internasjonal kommunikasjon inn og ut av landet er fra europeiske land.

I det lekkede dokumentet hevdes det at programmet opererer med samarbeid fra selskapene som er navngitt. I en oversikt over hva slags data man kan få tilgang til, bemerkes det at dette er avhengig av hva hver leverandør tilbyr.

Fra Microsoft nevnes blant annet «Hotmail etc», og i den fullstendige listen fremgår at både e-post, tekst-chat og videochat, IP-telefoni og videokonferanser er mulig å få tilgang til. Bilder, videoer, filoverføringer mellom brukere og sosiale nettverksdetaljer er andre eksempler.
Avsløringen kommer et døgn etter at The Guardian avslørte at myndighetene i USA har overvåket all mobiltrafikk fra teleselskapet Verizon. I natt skriver Wall Street Journal at også kundene hos AT&T og Sprint ble overvåket.
Kilden som har gitt Powerpoint-presentasjonen til Washington Post, sier han valgte å offentliggjøre materialet fordi det avdekker et enormt overtramp mot personvernet.

- De kan, ganske bokstavelig talt, se ideene dine, mens du skriver dem.


Det 41 sider lange dokumentet viser at Prism-prosjektet har hatt tilgang til data fra Microsoft siden 2007, mens Apple først ble tatt inn i overvåkingen i oktober i fjor.


kilder:

http://www.hardware.no/artikler/topphemmelig-overvaknings-skandale-avslort/134165

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11067522

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/06/07/her-er-presentasjonen-som-feller-nsa

http://www.dagbladet.no/2013/06/07/nyheter/utenriks/usa/overvaking/27572422/

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/06/07/rammer-definitivt-nordmenn

1 kommentar:

  1. Sjekk denne: http://www.activistpost.com/2013/06/skynet-to-launch-october-2013.html

    SvarSlett